Ne puteti contacta oricand la: office@patternmedia.ro sau tel: 0752 121 110

Secretele unei colantari de succes

Fie ca vorbim de masini, geamuri, pereti, sticla etc. pentru o colantare de succes este nevoie de un grad sporit de atentie la detalii, astfel incat produsul final sa isi indeplineasca cu succes scopul.

Da, este o treaba minutioasa si migaloasa dar din fericire producatorii de autocolante au solutii potrivite pentru orice tip de aplicatie.

Asadar, in vederea unei colantarii de succes trebuie avuti in vedere urmatorii pasi:

1. In primul rand trebuie avut in vedere materialul pe care urmeaza sa se aplice colantul deoarece in functie de specificul acestuia se alege si colantul potrivit.

Spre exemplu autocolantul folosit pentru a decora o masina este diferit fata de cel folosit pentru colantarea unei vitrine. Chiar daca la o prima vedere par unul si acelasi, in realitate colantul se alege in functie de conditiile de stres la care va fi supus. Astfel este necesar ca pentru o masina care va fi spalata in mod repetat sa fie folosit un autocolant cu un adeziv mai puternic fata de cel utilizat pentru decorarea unui geam/vitrine. Iarasi, un geam colantat expus in soare trebuie musai sa fie laminat cu folie de laminare cu protectie UV. In caz contrar, printurile se vor decolora in timp.  Compania noastra ofera servicii de consultanta fiecarui client chiar inainte de inceperea lucrarii, astfel incat sa fie identificat autocolantul potrivit nevoilor dvs.

2. Pregatirea suprafetei ce urmeaza a fi colantata. Pentru o priza optima a colantului , suprafata pe care va fi aplicat trebuie sa fie degresata, curatata si stearsa de praf. Spre exemplu daca vorbim de o vitrina, aceasta trebuie stearsa cu o zi inainte de decorare cu solutie pe baza de alcool pentru indepartarea reziduurilor si a petelor/impuritatilor. Totodata in momentul colantarii, chiar inainte de aplicarea autocolantului aceasta va fi inca o data stearsa pentru a elimina praful.

3. Conditiile meteo: Daca vorbim de o colantare outdoor, adica nu intr-un mediu controlat, este necesar o temperatura de minim 15 grade Celsius si absenta vantului. Altfel apare riscul ca autocolantul sa devina casant si greu maleabil, posibil chiar sa se rupa in momentul aplicarii. Vantul ingreuneaza foarte mult procesul de aplicare al autocolantului, existand riscul sa ridice praful care se va depune pe vitrina/suprafata chiar inainte aplicarii. Si temperaturile ridicate de peste 30 grade Celsius sunt contraindicate pentru aplicarea autocolantului, deoarece acesta devine prea elastic/maleabil si se intinde, existand riscul de a se deforma atat el cat si imaginea printata.

 

Colantare vitrine geamuri autocolant